2022-03-14 10:26:16• hírek • Bede Emőke

Hétvégi mérleg: öt ukrán fiatal érkezett Szatmár megyébe a zöldhatáron át

Március 13-án 13 óra 30 perc körül az avasfelsőfalui határrendészek épp a román-ukrán határ Komorzánhoz közeli szakaszánál járőröztek, amikor négy, Ukrajna irányából érkező személyre lettek figyelmesek.

Mint kiderült, négy 25 és 32 év közötti fiatalról van szó, akik a zöldhatáron át menekültek el a háború sújtotta Ukrajna területéről. Nem ők voltak azonban az egyetlenek, akik a határellenőrzést megkerülve jutottak ki az országból. Szinte ezzel egyidőben a halmi határőrök is egy, a zöldhatáron át érkező férfira bukkantak Csedreg közelében. A 39 éves férfi, illetve a Komorzánnál feltartóztatott négyes is kérelmezte a menekültstátust, így a hatóság el is indította az erre vonatkozó procedúrát.


A határrendészet legfrissebb, hétfő délelőtti tájékoztatása szerint Szatmár megyében a háború kirobbanása óta 127 menedékjogi kérelmet iktattak. Ezek közül 78-at olyan ukrán állampolgárok nyújtottak be, akik a halmi határátkelőnél érkeztek az országba, a többit pedig azok, akik a zöldhatáron át jutottak ki a szomszédos Ukrajnából. A határrendészet minden esetben elindította a menekültstátus megszerzéséhez szükséges folyamatot, illetve értesítette az ügyben illetékes hatóságot is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: